bg en

PlayStation VR2 и PlayStation VR2 Sense контролер: следващото поколение VR игри на PS5

04 януари 2022

PlayStation VR2 извежда VR игрите на изцяло ново ниво, позволявайки по-голямо усещане за присъствие и позволявайки на играчите да се потопят в света на игрите, както никога досега. Със слушалките и контролерите в ръка, играчите ще изпитат по-висока гама от усещания различаващи се от всички други  – благодарение на креативността на игровите светове, изградени от разработчици от световна класа, и най-новата технология, вградена в хардуера.

Надграждайки нашите иновации от PS5, PlayStation VR2 добавя истинско изживяване от следващо поколение с висококачествени визуализации, нови сензорни функции и подобрено проследяване – заедно с опростена настройка с един кабел.
  • Визуална прецизност: За визуално изживяване с висока прецизност, PS VR2 предлага 4K HDR, 110-градусово зрително поле и лека, добре балансирана Френел леща. С OLED дисплей, играчите могат да очакват разделителна способност на дисплея от 2000 × 2040 за око и плавни кадрови честоти от 90/120Hz.
  • Проследяване на контролер, базиран на слушалките: С проследяване отвътре навън, PS VR2 проследява вас и вашия контролер чрез интегрирани камери, вградени във  VR слушалките. Вашите движения и посоката, в която гледате, се отразяват в играта, без да е необходима външна камера.
  • Нови сензорни функции: Технологията PS VR2 Sense съчетава проследяване на очите, обратна връзка за слушалки, 3D аудио и иновативния контролер PS VR2 Sense, за да създаде невероятно дълбоко усещане за потапяне в гейминг света. Обратната връзка за слушалките е нова сензорна функция, която усилва усещанията от действията на играча в играта. Създадена е от един вграден мотор с вибрации, които доближават играчите до игровото изживяване.
    Например, геймърите могат да усетят повишения пулс на персонажа по време на напрегнати моменти, блъскането на предмети, минаващи близо до главата на героя, или удара на превозно средство, докато героят се движи напред. Освен това, Tempest 3D AudioTech на PS5 прави звуците в заобикалящата среда играча оживени, добавяйки към това ново ниво на усещане.
  • Проследяване на очите: С проследяване на очите PS VR2 открива движението на очите ви, така че един прост поглед в определена посока може да създаде допълнителна реакция за героя на играта. Това позволява на играчите да взаимодействат по-интуитивно по нови и реалистични начини, позволявайки повишена емоционална реакция и подобрено изразяване, които осигуряват ново ниво на реализъм в игрите.